GRUNDKURS I NEUROFEEDBACK: 

Vi utbildar helt enligt Othmer’s metod genom vårt exklusiva partnerskap med EEGInfo/BEEMedic. Vår fem-dagars grundkurs ger dig den kunskap Du behöver för att  komma igång med neurofeedback direkt.

Efter genomförd grundkurs har Du möjlighet att köpa utrustning. Du är alltid välkommen att kontakta oss i förväg för mer information, t.ex. om den prestanda programmet kräver av din dator eller om Du har frågor om kursen.

 Vår nästa grundkurs i Neurofeedback, Othmer’s metod: den 10-13 mars 2023 på Siggesta gård, Värmdö. Fyra dagar på plats och sedan en femte dag teori online i slutet av mars. 

Anmäla ditt intresse redan nu – begränsat antal platser!  Fyll i formuläret på denna sida, eller maila [email protected] 

Grundkurs i neurofeedback – program:

Programmet pågår varje dag kl 9.00 – ca 18.00. Sista dagen avslutar vi ca kl.16.00. Kursen är avsedd att lära ut metoden, varför stor vikt läggs på praktiska övningar, där vi tränar neurofeedback två och två, och sedan i grupp diskuterar utfall och vidare planering. Metoden är baserad på symptom – inte diagnos – och syftar till  att få en bättre självreglering av hjärnan. Man bör ha någon form av medicinsk/terapeutisk bakgrund för att kunna tillgodogöra sig innehållet i kursen. Detta också för att säkra ett framgångsrikt och säkert utövande i framtiden. 

 • Dag 1.
  Förmiddag:
  Introduktion till neurofeedback
  System och elektrodplaceringar, 2-kanal ILF HD      
 • Demonstration av en session
 • Eftermiddag:
  QIK-test Symptomtracking
 • Neurofeedback-träning i par
 • Dag 2.
  Förmiddag: Diskussion om utfall av första sessionen och hur vi går vidare
  Neurofeedback-träning
 • Eftermiddag:
  Arousal, aktivering och träningsfrekvens
  Neurofeedback-träning och diskussion/reflektion
 • Dag 3.
  Förmiddag :
  Dysregulations, lokala dysfunktioner;
  Symptomtracking 2.
  Neurofeedback-träning  och diskussion/reflektion
 • Eftermiddag:
  Symptomprofiler                                            Anamnes och behandlingsplan                        Test och kommunikation av resultat.
  Neurofeedback-träning  och diskussion/reflektion
 • Dag 4.
  Förmiddag:
  Symptomprofiler forts.
  Symptomtracking 3
  Neurofeedback-träning och diskussion/reflektion
 • Eftermiddag:
  Inlärda rädslor och andra beteenden/vanor
  Artefakter i EEG-signal. 
 • Vad blir nästa steg för att utvecklas inom neurofeedback?                                  
 • Dag 5. 
 •  
 • Signalprocessering
 • Kommer att ske online och med möjlighet till frågor och diskussion om hur Du kommer igång på bästa sätt 
 • Test och utvärdering av kursen

Efter baskursen och avklarad test, har Du tillräckliga kunskaper för att börja arbeta med metoden, men vi rekommenderar att Du håller kontakt med det nätverk som finns för att hålla dig uppdaterad. Information om nätverk ger vi under kursens gång. Vi ser också att deltagande i våra fortsättningskurser är en viktig del i att bli en duktig behandlare.

Erlend Solberg
Neurofeedbackterapeut

Neurofeedback terapeut som tillsammans med sin hustru dr Bodil Solberg, driver sin klinik Barn og unges potensiale i Tvedestrand, Norge sedan 2006. Erlend är skandinaviens mest erfarne terapeut i neurofeedback, Othmer’s metod.

Gunilla Radu
Neurofeedbackterapeut

Neurofeedback terapeut, startade Tränahjärnan&klaraskolan AB 2009, sedan 2018 Nordic Center of Neurofeedback AB. Utbildad i Othmer’s metod i Tyskland och USA, certifierad utbildare, OMC (Othmer Method Certification)

Bastian Palm
Neurofeedbackterapeut

Ergoterapeut som har jobbat med neurofeedback i sin egen klinik i över 15 år ur Brackenheim, Tyskland. Bastian är ofta anlitad som tekniskt ansvarig på EEG infos kurser i bl.a. Tyskland och Sverige. Med sin gedigna bakgrund inom Neurofeedback är han även en skicklig utbildare.

SEK 23 800:- exkl. moms

Så snart vi fått din anmälan,  skickar vi en bekräftelse samt en faktura på anmälningsavgiften SEK 1 000:- . Om Du inte får någon bekräftelse – vänligen hör av dig till oss!

I priset för kursen ingår även

 • kursmaterial
 • lunch 
 • för- och eftermiddagsfika 

Vi tillhandahåller allt material (datorer etc, ) som behövs under kursens gång.

Det finns även möjlighet till övernattning på Siggesta gård – vi har fått ett bra pris. Meddela om Du vill att vi bokar och fakturerar.

För mer information och/eller anmälan till kursen, maila: [email protected] 

Vi vill erbjuda en hög kvalité på våra kurser. varför vi sätter hög prioritet på att förbereda oss inför ditt deltagande. Av den anledningen behöver vi i god tid veta att Du kommer. Avbokning gjord upp till 40 dagar före kursstart kan göras utan kostnad, med undantag för anmälningsavgiften som inte återbetalas. Avbokningar gjorda mellan 14 till 40 dagar före kursstart innebär att 50% av kursavgiften måste betalas. Om avbokning görs med mindre än 14 dagars varsel, måste hela kursavgiften betalas. Avbokning sker skriftligt till [email protected] och blir giltig efter vår bekräftelse. Vid akut sjukdom (läkarintyg)  kan vi erbjuda plats vid nästa kurstillfälle

Ovanstående är våra ordinarie avbokningsregler. Kontakta oss så tidigt som möjligt vid eventuell sjukdom/avbokning. Ett alternativ är då att avgiften står kvar och kan utnyttjas vid senare kurstillfälle. 

Vi ber er också avvakta med att boka transport tills vi har meddelat att vi har tillräckligt med deltagare för att kunna genomföra kursen.

 

Boka kurs

  Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos Nordic Center of Neurofeedback AB, i syfte att informeras om kommande utbildningar. *

  Jag godkänner bokningsvilkor/avbokningspolicy samt är införstådd med att bokning är bindande. *