GRUNDKURS I NEUROFEEDBACK: 

Obs! Vi har fått möjlighet att utöka våra platser på den kommande grundkursen! Hör av dig till oss via mejl eller via formuläret nedan för mer information och anmälan.

Vår fem-dagars grundkurs bygger på Othmer-metoden och ger dig den kunskap och träning du behöver för att påbörja arbetet med Neurofeedback.
Neurofeedback fokuserar på symptom framför diagnos och syftar till att stärka självregleringen av hjärnan. Vi ser att du är utbildad läkare, psykolog, psykoterapeut eller liknande för att kunna tillgodogöra dig innehållet i kursen samt säkra ett framgångsrikt och säkert utövande av metoden framöver.
Grundkursen ger dig vad du behöver för att komma i gång direkt och är obligatorisk för att kunna fördjupa sig i den avancerade utbildningen kring Synchrony och Alpha/Theta

Efter avslutad grundkurs har du möjlighet att köpa den utrustning du behöver för att kunna genomföra Neurofeedback-träning.
Välkommen att kontakta oss i förväg via mejl för mer information kursen.

*Vi värnar om din integritet och att du ska känna dig trygg när du lämnar information om dig själv. Vår hantering av personuppgifter utgår ifrån dataskyddsförordningen (GDPR). Mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter hittar du under fliken Avbokningspolicy länge ner på sidan.”

Grundkurs i Neurofeedback

29 augusti – 2 september 2024
Plats: Siggesta gård i Stockholms skärgård. 

Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan. För frågor om kursen eller boendet, vänligen kontakta oss via mejl eller per telefon;
+46 (0)708 302170 

Hör gärna av dig innan den 31 maj för att säkra din plats.

Grundkurs i neurofeedback – program:

Programmet pågår varje dag mellan kl 9.00-18.00. Sista dagen avslutar vi ca kl.16.00. Kursen är avsedd att lära ut metoden, varför stor vikt läggs på praktiska övningar, där vi tränar neurofeedback två och två, och sedan i grupp diskuterar utfall och vidare planering. Metoden är baserad på symptom – inte diagnos – och syftar till  att få en bättre självreglering av hjärnan. Man bör ha någon form av medicinsk/terapeutisk bakgrund för att kunna tillgodogöra sig innehållet i kursen. Detta också för att säkra ett framgångsrikt och säkert utövande i framtiden. 

Dag 1.

 • Introduktion till neurofeedback
 • System och elektrodplaceringar, 2-kanal ILF HD      
 • Demonstration av en session
 • QIK-test
 • Symptomtracking
 • Neurofeedback-träning i par

Dag 2.

 • Diskussion om utfall av första sessionen och hur vi går vidare
 • Neurofeedback-träning
 • Arousal, aktivering och träningsfrekvens
 • Neurofeedback-träning och diskussion/reflektion

Dag 3.

 • Dysregulations, lokala dysfunktioner;
 • Symptomtracking 2.
 • Neurofeedback-träning  och diskussion/reflektion
 • Symptomprofiler                                     
 • Anamnes och behandlingsplan                       
 • Test och kommunikation av resultat.
 • Neurofeedback-träning  och diskussion/reflektion

Dag 4.

 • Symptomprofiler forts.
 • Symptomtracking 3
 • Neurofeedback-träning och diskussion/reflektion
 • Inlärda rädslor och andra beteenden/vanor
 • Artefakter i EEG-signal. 
 • Vad blir nästa steg för att utvecklas inom neurofeedback?                                  

Dag 5. 

 • Signalprocessering
 • Teori läggs in under kursens gång
 • Test och utvärdering av kursen

Efter baskursen och avklarat test, har du tillräckliga kunskaper för att börja arbeta med metoden, men vi rekommenderar att du håller kontakt med det nätverk som finns för att hålla dig uppdaterad. Information om nätverk ger vi under kursens gång. Vi ser också att deltagande i våra fortsättningskurser är en viktig del i att bli en duktig behandlare.

Gunilla Radu
Neurofeedbackterapeut

Examinerad lärare i idrott och hälsa från Universitatea Babes Bolayi, Rumänien 1983. Efter ca 25 år som lärare i Malmö stad, gick jag min första kurs i Neurofeedback 2009, och startade sedan  Tränahjärnan&klaraskolan AB samma år. År 2018 ändarde jag företagets namn till  Nordic Center of Neurofeedback AB. Utbildad i Othmer’s metod i Norge, Tyskland och USA. Certifierad utbildare, OMC (Othmer Method Certification)

Bastian Palm
Ergoterapeut/Neurofeedbackterapeut

Leg. ergoterapeut som har jobbat med Neurofeedback i sin egen klinik i över 15 år i Brackenheim, Tyskland. Bastian är ofta anlitad som tekniskt ansvarig på BEE medic’s kurser i bl.a. Tyskland och Sverige. Med sin gedigna bakgrund inom Neurofeedback, hypnos mm.  är han även en skicklig utbildare. 

https://www.ergotherapie-palm.de/Startseite

SEK 28 800:- exkl. moms 

Så snart vi fått din anmälan,  skickar vi en bekräftelse samt en faktura på anmälningsavgiften SEK 1 500:- . Om Du inte får någon bekräftelse – vänligen hör av dig till oss! Har Du gått kursen förut? Hör av dig till oss för rabatterat pris!

I priset för kursen ingår även

 • kursmaterial
 • lunch 
 • för- och eftermiddagsfika 
 • middag/kvällsmat dag 1-4

Vi tillhandahåller allt material (datorer etc, ) som behövs under kursens gång.

Vid anmälan lagrar vi dina uppgifter i syfte att informera dig om kommande utbildningar/konferenser. 

För mer information och/eller anmälan till kursen, maila: [email protected] 

Vi vill erbjuda en hög kvalité på våra kurser. varför vi sätter hög prioritet på att förbereda oss inför ditt deltagande. Av den anledningen behöver vi i god tid veta att Du kommer. Avbokning gjord upp till 40 dagar före kursstart kan göras utan kostnad, med undantag för anmälningsavgiften som inte återbetalas. Avbokningar gjorda mellan 14 till 40 dagar före kursstart innebär att 50% av kursavgiften måste betalas. Om avbokning görs med mindre än 14 dagars varsel, måste hela kursavgiften betalas. Avbokning sker skriftligt till [email protected] och blir giltig efter vår bekräftelse. Vid akut sjukdom (läkarintyg)  kan vi erbjuda plats vid nästa kurstillfälle

Ovanstående är våra ordinarie avbokningsregler. Kontakta oss så tidigt som möjligt vid eventuell sjukdom/avbokning. Ett alternativ är då att avgiften står kvar och kan utnyttjas vid senare kurstillfälle. 

Vi ber er också avvakta med att boka transport tills vi har meddelat att vi har tillräckligt med deltagare för att kunna genomföra kursen.

Dataansvar

Vi behandlar personuppgifter och har därför antagit denna integritetsskyddspolicy, som talar om för dig hur vi behandlar dina uppgifter.

Kontaktinformation

Nordic Center of Neurofeedback AB är personuppgiftsansvarig, och vi ser till att dina personuppgifter behandlas i enlighet med lagstiftningen.

Kontaktperson: Gunilla Radu, Medeon Science Parc, 205 12 Malmö Mobil 0708 – 302170 Mail: [email protected]

Behandling av personuppgifterVi använder uppgifter om dig för att kunna leverera såväl tjänster som produkter till dig och för att vara i kontakt med dig.

Uppgifterna vi använder inkluderar:Allmänna personuppgifter: namn, adress, telefonnummer, e-postadress och vid anmälan till kurs, även yrke och arbetsplats.

Detta händer vid behandling av ditt köp och leverans av vår tjänst (utbildning) samt vid beställning av produkter eller tjänster (webbshop och support) informeras BEEmedic/EEGInfo om dina personuppgifter.

Vi använder oss endast av relevanta personuppgifterEftersom vår tjänst är beroende av att dina uppgifter är korrekta och uppdaterade ber vi dig informera oss vid relevanta ändringar av dina uppgifter. Du kan använda kontaktinformationen ovan för att meddela oss dina ändringar.

Vi raderar dina personuppgifter när de inte längre behövsVi raderar dina personuppgifter när det inte längre är nödvändigt i förhållande till det syfte som var anledningen till vår insamling, bearbetning och lagring av dina uppgifter.Vi vidarebefordrar inte dina personuppgifter utan ditt samtyckeVi lämnar inte vidare personuppgifter till andra aktörer än ovan nämnda (BEEmedic/EEGInfo. 

 

Boka kurs

  Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos Nordic Center of Neurofeedback AB, i syfte att informeras om kommande utbildningar. *

  Jag godkänner bokningsvilkor/avbokningspolicy samt är införstådd med att bokning är bindande. *