GRUNDKURS I NEUROFEEDBACK: 

Vi utbildar helt enligt Othmer’s metod genom vårt exklusiva partnerskap med EEGInfo/BEEMedic. Vår fem-dagars grundkurs ger dig den kunskap Du behöver för att  komma igång med neurofeedback direkt.

Efter genomförd grundkurs har Du möjlighet att köpa utrustning. Du är alltid välkommen att kontakta oss i förväg för mer information, t.ex. om den prestanda programmet kräver av din dator eller om Du har frågor om kursen.

Nu planerar vi för höst/vinter 2021/22 och återkommer med information så snart vi har datum och plats!

Välkommen att anmäla ditt intresse för kommande kurs/kurser genom att maila [email protected] Denna intresseanmälan är inte bindade.

Grundkurs i neurofeedback – program:

Programmet pågår varje dag kl 08.30 – 17.00. Kursens första dag kan komma att börja lite senare beroende på transportmöjlighet och trafik. Sista dagen avslutar vi ca kl.15.00 med tanke på bokade tåg/flyg. Kursen är avsedd att lära ut metoden, varför stor vikt läggs på praktiska övningar, där vi tränar neurofeedback två och två, och sedan i grupp diskuterar utfall och vidare planering. Metoden är baserad på symptom – inte diagnos – och syftar till  att få en bättre självreglering av hjärnan. Man bör ha någon form av medicinsk/terapeutisk bakgrund för att kunna tillgodogöra sig innehållet i kursen. Detta också för att säkra ett framgångsrikt och säkert utövande i framtiden. 

Dag 1.
Förmiddag:
Introduktion till neurofeedback
System och elektrodplaceringar/praktik

Eftermiddag:
Signal processing
QIK-test, Symptomtracking/praktik

Dag 2.
Förmiddag:
Startplaceringar/praktik
2-kanal ILF HD
Demonstration av en session, diskussion/reflektion i små grupper
Neurofeedback-träning

Eftermiddag:
Arousal, aktivering och träningsfrekvens
Neurofeedback-träning och diskussion/reflektion

Dag 3.
Förmiddag :
Dysregulations, lokala dysfunktioner;
Symptomtracking 2.
Neurofeedback-träning  och diskussion/reflektion

Eftermiddag:
Symptomprofiler
Neurofeedback-träning  och diskussion/reflektion

Dag 4.
Förmiddag:
Symptomprofiler forts.
Symptomtracking 3
Neurofeedback-träning och diskussion/reflektion

Eftermiddag:
Inlärda rädslor och andra beteenden/vanor
Artefakter i EEG-signal.
Neurofeedback-träning och diskussion/reflektion

Dag 5.
Förmiddag:
Intervju och behandlingsplan
Test och kommunikation av resultat.
Ytterligare neurofeedback-träning

Eftermiddag:
Test/examen och utvärdering av kursen
Exempel på komplett behandling
Qik-test 2.
Vad blir nästa steg för att utvecklas inom neurofeedback?

Efter baskursen och avklarad test, har Du tillräckliga kunskaper för att börja arbeta med metoden, men vi rekommenderar att Du håller kontakt med det nätverk som finns för att hålla dig uppdaterad. Information om nätverk ger vi under kursens gång. Vi ser också att deltagande i våra fortsättningskurser är en viktig del i att bli en duktig behandlare.

Erlend Solberg
Neurofeedbackterapeut

Neurofeedback terapeut som tillsammans med sin hustru dr Bodil Solberg, driver sin klinik Barn og unges potensiale i Tvedestrand, Norge sedan 2006. Erlend är skandinaviens mest erfarne terapeut i neurofeedback, Othmer’s metod.

Gunilla Radu
Neurofeedbackterapeut

Neurofeedback terapeut, startade Tränahjärnan&klaraskolan AB 2009, sedan 2018 Nordic Center of Neurofeedback AB. Utbildad i Othmer’s metod i Tyskland och USA, certifierad utbildare, OMC (Othmer Method Certification)

Bastian Palm
Neurofeedbackterapeut

Ergoterapeut som har jobbat med neurofeedback i sin egen klinik i över 15 år ur Brackenheim, Tyskland. Bastian är ofta anlitad som tekniskt ansvarig på EEG infos kurser i bl.a. Tyskland och Sverige. Med sin gedigna bakgrund inom Neurofeedback är han även en skicklig utbildare.

SEK 19 500:- exkl. moms

Så snart vi fått din anmälan,  skickar vi en bekräftelse samt en faktura på anmälningsavgiften SEK 1 000:- . Om Du inte får någon bekräftelse – vänligen hör av dig till oss!

I priset för kursen ingår även

  • kursmaterial
  • lunch 
  • för- och eftermiddagsfika 

Vi tillhandahåller allt material (datorer etc, ) som behövs för kursens genomförande. Vi erbjuder också kostnadsfri installering av programvaran i din dator vid köp av utrustning. Det finns även möjlighet till övernattning till bra pris.

För mer information och/eller anmälan till kursen, maila: [email protected] 

Vi vill erbjuda en hög kvalité på våra kurser. varför vi sätter hög prioritet på att förbereda oss inför ditt deltagande. Av den anledningen behöver vi i god tid veta att Du kommer. Avbokning gjord upp till 40 dagar före kursstart kan göras utan kostnad, med undantag för anmälningsavgiften som inte återbetalas. Avbokningar gjorda mellan 10 till 40 dagar före kursstart innebär att 50% av kursavgiften måste betalas. Om avbokning görs med mindre än 10 dagars varsel, måste hela kursavgiften betalas. Avbokning sker skriftligt till [email protected] och blir giltig efter vår bekräftelse.

OBS att under rådande corona-restriktioner, sätter vi allas vår hälsa främst, varför ovanstående avbokningsregler ej gäller fullt ut, då det även finns en risk för att kursen i sin helhet måste flyttas till annat datum. Prata gärna med oss om Du känner osäkerhet!

Boka kurs

Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos tränahjärnan & klaraskolan AB, i syfte att informeras om kommande utbildningar. *

Jag godkänner bokningsvilkor/avbokningspolicy samt är införstådd med att bokning är bindande. *