ACAN 2023

ACAN – Annual Conference for Applied Neurofeedback 

Årets konferens hölls strax utanför Birmingham, på vackra Forests of Arden. Som representant för Nordic Center var jag där och hade förmånen att få lyssna på ett antal verkligt spännande presentationer om hur terapeuter världen över använder vår metod, ILF neurofeedback för att hjälpa människor vid t.ex post-Covid, smärta, utmattning mm. Konferensen hade ett tydligt tema: trauma, vilket avspeglade sig bl.a i att några av våra mest kända röster inom traumabehandling var där: Sebern Fisher, Roxana Sasu, Meike Wiedemann, Dawn Harris, Matt Fleishman, Olga Kara m.fl.

Vi fick också lyssna till Siegfried Othmer on line, när han berättade den fina historien om han och hans hustru Sue och deras enträgna arbete med att utveckla neurofeedback till det vi har idag; ILF – Infralow frequency Neurofeedback.

Tillsammans med Ulf Sandström, Kirsty Hodgson och Gunilla Hamne (online) presenterade vi vårt projekt Läklabbet/The Healing Lab som vi arbetade med sommaren 2021. Resultatet finns nu publicerat här: https://psyarxiv.com/a6zw8/